szerző: Virág Zsófi / 2011. január 28. 20:57:15
9 felhasználó értékelte a hírt. Értékelések átlaga:4.44
         
Karl Lagerfeld leggaládabb beszólásai

Karl Lagerfeld
A Fashionindie.com összegyűjtötte Karl Lagerfeld legütősebb sértegetéseit. A zseniális tervező, fotós, kreatív igazgató minden idézete után zárójelben meghagytuk az eredeti angol mondatokat, melyek jobban visszaadják stílusát, mint a mi magyar fordításunk.
A divat császáraként is emlegetett Lagerfeld ironikus stílusa összetéveszthetetlen, nem átallott például kritizálni Coco Chanelt, akinek divatháza Lagerfeld vezetése alatt éledt poraiból újjá: „Senki nem akarta, hogy egy idős hölgy azt mondja neki a miniszoknyáról és a farmerről, hogy nem sikkes. Ennek az lett az eredménye, hogy elvesztette a befolyását és végül már senkit nem érdekelt, mit mondott.”(“No one wanted to be told by an old lady that miniskirts and jeans weren’t chic. The result was that she lost her power and in the end no one cared about what she did.”).
Emmannuelle Altról, a francia Vogue frissen kinevezett főszerkesztőjéről: “A stílusa: nagy vállak, hosszú lábak, szűk farmer, könyékig feltűrt ujjak, egy csípő kint. Személy szerint nekem tetszik. Ő egy jóvágású francia nő. Van egyfajta stílusa, de vajon elég ahhoz, hogy kézben tartson egy egész magazint?” (“Her style is her big shoulders, long legs, tight jeans, sleeves up to the elbow, one hip out. I personally like her. She’s a handsome French woman. She has a style, but is it enough to make a whole magazine?”)
Andy Warholról: “Nem kéne ezt mondanom, de fizikailag taszító volt.” (“I shouldn’t say this, but physically he was quite repulsive.”)
Anna Wintourral, az amerikai Vogue főszerkesztőjével kapcsolatban: “Emberek, szeretem a faxot. Anna Wintournak is van. Azon keresztül beszélünk.” (“People I’m really friendly with have faxes. Anna Wintour has one. We speak via fax.”)
Heidi Klumról: “Nem tudom, ki az a Heidi Klum. Soha nem volt ismert Franciaországban. Claudia Schiffer sem tudja ki az.” (“I don’t know Heidi Klum. She was never known in France. Claudia Schiffer also doesn’t know who she is.”)
Kate Moss-ról: Kate Mossnak hatalmas bátorsága van ahhoz, hogyan dobja el az életét magától, de ez teszi őt olyan lenyűgözővé.” (“Kate Moss has a lot of courage in the way she throws her life away in a very dangerous way, but that makes her so touching.”)
Jessica Simpsonról: “Uh, nem vagyok lenyűgözve. Nem érdekel. Nem nyűgöz le.” (“Ecch. I’m not that impressed. I’m not that interested. I’m not that impressed.”)
Ex múzsájáról Inés de la Fressange-ról: “Sok szerencsét kívánok neki, csak soha többé ne kelljen látnom vagy hallanom.” (“I wish her all the luck in the world, just so long as I don’t have to see her anymore or hear her spoken about.”)
Carla Bruniról: “Egyike volt a tíz szupermodellnek…Nagyon művelt és sok nyelven beszél. Tökéletes first lady-nek. És én még meztelenül is fotóztam…de a képek elegánsak és ő sem volt ellenük. Kevésbé nem is érdekelhették volna. Nagyon laza az ilyesmiben. a fotó pedig gyönyörű lett. Megmutathatom teljes meztelenségében, ’998-ban készítettem a Visionaire-nek.” (“She was one of the ten supermodels… She has a great education and speaks many languages. She’s perfect for the job of first lady. I even photographed her naked… but they were elegant and she had nothing against it. She couldn’t care less. She’s very cool like that. The photo is beautiful. I can show you the nude of her. I did it for Visionaire in 1998.”)
Kate Middletone-ról: “A királyi családnak üzenem: úgy tűnik a nemes vér már nem olyan kapós.” (“For the royals, apparently the royal blood is not in demand any longer.”)
Az Olsen ikrekről: “Nem elég erős az imázsuk. Még mindig muszáj olyan filmet csinálniuk, amire mindenki emlékszik.” (”They don’t have a strong enough image. They still have to make the movie that everybody remembers.”)
Pete Doherty-ről, Kate Moss exéről: “Eltűnt. A zenéjének is, a kinézetének is annyi már. Túl késő.” (“Gone. His music – the look – is over now. There’s nothing to think about it. It is too late.”)
Saját magáról: “Nincsenek emberi érzéseim” ( “I have no human feelings.”)
A gyerekekről: “Ha érdekelnének a gyerekek, keresztapa lennék.” (“If I were interested in children, I would be a godfather.”)
Talán maga sem gondolja komolyan az összes hasonló megnyilvánulását, mindenesetre szórakoztató.Forrás: http://fashionindie.comÚj hozzászólás
Cornelius
válasz erre  2013-01-30 14:13:40
A 90-es évek elején történt: A repülőjáraton, amin Lagerfeld utazott, egy kerekesszékes utasnak, mivel a turista osztályon nem fért el, az első osztályon kerestek helyet. Ott több szabad hely volt, s épp Lagerfeld közelében helyezték el.
Lagerfeld ezt nem nézte jó szemmel, s ellentmondás nem tűrően felszólította a stewardesst: "Entfernen Sie diesen Krüppel!" - "Távolítsák el ezt a nyomorékot!"

Az esetből botrány lett, a német bulvársajtó írt róla. :)
Bookmark and Share